To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum BITCOM
Forum wszystkich informatyków... tych lepszych... i tych gorszych te?...

C_C++ - wycinanie znaku z ci?gu znaków w c++ (lub c)

algebr - 2009-03-06, 23:58
Temat postu: wycinanie znaku z ci?gu znaków w c++ (lub c)
Mam do napisania program. Wprowadzamy po kolei zale?no?ci funkcyjne A->BC, AC->D
program ma dzia?a? wg zasady

X'=X
repeat
T;=X'
for ka?da zale?no?? postaci Y->Z do
if Y zawarte (lub równe) X' then X'=X' +{Z}
until X'=T
return X'

czyli tutaj bierzemy sobie np {A,C} z czego dostajemy zbiór {A,C,D} , A zawarte jest w

{A,C,D} zatem mamy zbiór {A,B,C,D}

Za ka?dym razem trzeba wycina? z napisanego ci?gu znaków znaki, które znajduj? si? przed ->

Czy ktos jest w stanie mi pomóc?

[ Dodano: 2009-03-13, 17:50 ]
/*#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include<conio.h>
#include<stdio.h>
using namespace std;
#include <string>

#define maxword 11
#define IN 1
#define OUT 0

void main()
{

int c,i,nc,state;
int wl[maxword];
int t[maxword];
state=OUT;
nc=0;


for(i=0;i<maxword;++i)
wl[i]=0;
for(int j=0;j<maxword;++j)
t[j]=0;


while((c=getchar())!=EOF)
{
if(c==' '||c==',')
{
state=OUT;

if(nc>0)
{

if(nc<maxword)
++wl[nc];
int k=0;
if(k<nc)
while(k!='->')
k++;
while((wl[k++]==t[j++])!='\0')
;
// printf(" masza tabelka %d",t[j]);
}else

nc=0;


}
else if(state==OUT)
{
state=IN;
nc=1;
}
else
++nc;
}


}

Niestety nie dzia?a tak jak trzeba :(



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group