Forum BITCOM Strona Główna Forum BITCOM
Forum wszystkich informatyków... tych lepszych... i tych gorszych te?...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Autoamtyczne zalogowanie w win 2000 serwer!
Autor Wiadomość
kamilo 
U?ytkownik



Dołączył: 23 Sty 2005
Posty: 55
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2005-04-28, 23:21   Autoamtyczne zalogowanie w win 2000 serwer!

Interesuje mnie taka opcja jak automatyczne zalogowanie, albo porostu pominiecie logowania w win 2000 serwer.
System ma sam sie caly uruchomic bez podawania zadnych zeczy.

Potrzebne mi to jest poniewaz chce sie podlaczyc do komputera zdalnie a musze miec uruchomione programy ktore zaktualizuja mi IP na neostradzie (na srwerze DNS) i bede mugl sie podlaczyc zdalnie. W przypadku nieuruchomienia tego programu trace mozliwosc podlaczenia poniewaz nie bede wiedzial na jakie IP neo sie zmienilo.
Cala praca ma przebiegac zdalnie dlatego potrzebuje miec uruchomiony caly system.

Prosze o pomoc.
 
     
Andrzej.K



Dołączył: 20 Lis 2003
Posty: 1764
Wysłany: 2005-04-29, 06:17   

1. Uruchom polecenie: control userpasswords
2. Wy??cz opcj?: Aby u?ywa? tego komputera, u?ytkownik musi wprowadzi? nazw? u?ytkownika i has?o
3. Po zastosowaniu ustawie? zostaniesz zapytany o nazw? u?ytkownika i has?o, który ma zosta? automatycznie zalogowany.

Zalecam ustawienie blokady komputera po mo?liwie krótkim czasie, zabezpieczy to maszyn? przed nieautoryzowanym dost?pem...
_________________
Andrzej.K
Administrator - BITCOM.pl

 
     
kamilo 
U?ytkownik



Dołączył: 23 Sty 2005
Posty: 55
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2005-04-29, 08:49   

To logowanie automatyczne juz mam zrobione. :D
Teraz tylko chcialbym sie dowiedziec gdzie moge ustawic to blokowanie komputera po okreslonym czasie... ????
 
     
Andrzej.K



Dołączył: 20 Lis 2003
Posty: 1764
Wysłany: 2005-04-29, 09:08   

Dowolny wygaszacz... np. na 1 minut?... wraz z opcj? "Ochrona has?em".

Pami?taj jednak, ?e przez t? 1 minut? system jest w pe?ni otwarty...
W?a?ciwie to konto u?yte to autologowania powinno mie? mo?liwie najni?sze uprawnienia...
_________________
Andrzej.K
Administrator - BITCOM.pl

 
     
kamilo 
U?ytkownik



Dołączył: 23 Sty 2005
Posty: 55
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2005-04-29, 10:02   

A mozna to jakos zrobic zeby od razu sie blokowal po zalagowaniu ??
Zeby wszystko odbylo sie na koncie Administratora... i ie bylo niebezpieczne

Tak wogole wielkie dzieki za pomoc!! :)
 
     
Andrzej.K



Dołączył: 20 Lis 2003
Posty: 1764
Wysłany: 2005-04-29, 11:16   

Hmm... tak, to raczej si? nie uda... chyba, ?e ten wygaszacz wstawisz do AUTOSTARTu... ale to i tak je?li przy kompie b?dzie intruz poradzi sobie bez problemu...

Ale czy te programy aktualizuj?ce IP w DNSach musza chodzi? z konta Admina... chyba nie...
_________________
Andrzej.K
Administrator - BITCOM.pl

 
     
Leszek 
Starszy u?ytkownik


Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 114
Skąd: Toru?
Wysłany: 2005-05-21, 23:52   

Tak w zasadzie to na serwerze ustawienie logowania automatycznego to prawie zawsze z?y pomys? (jedynym wyj?tkiem jest nienadzorowana instalacja).
Dlatego je?eli jaki? program musi chodzi? ca?y czas i niezale?nie od tego czy kto? jest zalogowany czy nie, to nale?y taki program uruchamia? jako us?ug?.

P.S. Prawie ka?dy program mo?na w systemach nt zainstalowa? jako us?ug? za pomoc? narz?dzia srvany które jest zawarte w Windows Resource Kit (od NT4 wzwy?).

Leszek
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10