Forum BITCOM Strona Główna Forum BITCOM
Forum wszystkich informatyków... tych lepszych... i tych gorszych te?...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
JAKIEJ UZYC KOMENDY?
Autor Wiadomość
drak1988 
Dopiero zaczyna


Dołączył: 17 Sie 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-08-17, 19:38   JAKIEJ UZYC KOMENDY?

Witam serdecznie, szukalem na forum i nie znalazlem, w sieci nie wiem pod jaka nazwa tego szukac wiec postanowilem zapytac tutaj, a mianowicie chodzi mi o to ze nie wiem jakiej uzyc komendy.
Potrzebuje komendy w C, ktora jesli nie bede wciskal przycisku bedzie zwracac jakas wartosc a jesli przycisk nacisne to kod tego klawisza, chodzi generalnie zeby program nie zatrzymywal sie i nie czekal na wcisniecie klawisza.
 
     
Micz 
Starszy u?ytkownik



Dołączył: 23 Kwi 2004
Posty: 173
Skąd: Niemcz
Wysłany: 2008-08-18, 21:33   

Dawno ju? nie programowa?em w C++, ale w Javie i C# robi si? to za pomoc? eventów (zdarze?). W skrócie podaje?cie to polega na prostym mechani?mie. Jest obiekt, który nas?uchuje zdarze?, np. wci?ni?tego klawisza i reaguje odpowiednio, gdy wyst?pi?. Znala??em dwie stronki, które opisuj? jak to zrobi? w C++, ale po angielsku.

http://www.codeguru.com/c...icle.php/c4075/

http://msdn.microsoft.com...y/ee2k0a7d.aspx

Nie mam teraz czasu ?eby dok?adnij si? temu przyj?e?, ale zawze mo?esz czego? wi?cej poszuka?.
_________________
NIE dla patentu na oprogramowanie!
http://www.nosoftwarepate...ev50/index.html
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 11