Forum BITCOM Strona Główna Forum BITCOM
Forum wszystkich informatyków... tych lepszych... i tych gorszych te?...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
...java.exe wygenerowa? b??dy...
Autor Wiadomość
Fibolg 
Informatyk


Dołączył: 05 Gru 2003
Posty: 785
Wysłany: 2004-03-12, 15:21   ...java.exe wygenerowa? b??dy...

Problemik banalny raczej...
Mam sobie serwerek na W2k (serwerek to on sie tylko nazywa). Tak czy owak zainstalowany jest na nim serwer bazy danych oracle. Jak to z oraclami bywa dodane do nich jest mnóstwo us?ug tu min. Apache. Przy uruchomieniu systemu a? 7 (s?ownie - siedem) razy wyskakuje mi b??d:
Kod:
java.exe wygenerowa? b??dy i b?dzie zamkni?ty przez system Windows. Musisz ponownie uruchomi? program.

Tworzony jest dziennik b??dów

Ten jednak nic zbytnio nie mówi :( Apache nie jest mi potrzebny, tym bardziej java jaka? (bo my?l?, ?e o t? jav? chodzi). Baza chodzi dobrze. Nie mog? przeinstalowa? na w?asn? r?k? serwera bo od tego jest serwisant. Co mog? zrobi? ?eby pozby? si? tych b??dów?
 
     
tomas 
Dopiero zaczyna



Dołączył: 21 Lis 2003
Posty: 8
Skąd: Grudzi?dz
Wysłany: 2004-03-12, 19:57   Re: ...java.exe wygenerowa? b??dy...

fibolg napisał/a:
Problemik banalny raczej...
Mam sobie serwerek na W2k (serwerek to on sie tylko nazywa). Tak czy owak zainstalowany jest na nim serwer bazy danych oracle. Jak to z oraclami bywa dodane do nich jest mnóstwo us?ug tu min. Apache. Przy uruchomieniu systemu a? 7 (s?ownie - siedem) razy wyskakuje mi b??d:
Kod:
java.exe wygenerowa? b??dy i b?dzie zamkni?ty przez system Windows. Musisz ponownie uruchomi? program.

Tworzony jest dziennik b??dów

Ten jednak nic zbytnio nie mówi :( Apache nie jest mi potrzebny, tym bardziej java jaka? (bo my?l?, ?e o t? jav? chodzi). Baza chodzi dobrze. Nie mog? przeinstalowa? na w?asn? r?k? serwera bo od tego jest serwisant. Co mog? zrobi? ?eby pozby? si? tych b??dów?


Najprostszym sposobem na pozbycie si? b??du b?dzie wy??czenie us?ugi Apache, ktora to us?uga do Oracla nie jest potrzebna.
 
 
     
Leszek 
Starszy u?ytkownik


Dołączył: 05 Lut 2004
Posty: 114
Skąd: Toru?
Wysłany: 2004-03-12, 20:09   

mo?esz tez spróbowa? tak:
otwórz plik [?cie?ka do oracle]\network\Admin\sqlnet.ora
skomentuj lini? (tj. dodaj # i spacj? przed) SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES=(NTS)
znajdz w us?ugach us?ug? the OracleOraHome81HTTPServer (je?eli jest to Oracle8) i zmie? jej uruchamianie z automatycznego na manual.
zrestartuj.
 
     
Fibolg 
Informatyk


Dołączył: 05 Gru 2003
Posty: 785
Wysłany: 2004-03-13, 09:01   

Cytat:
wy??czenie us?ugi Apache

To nic nie da?o - próbowa?em...
Cytat:
skomentuj lini? (tj. dodaj # i spacj? przed) SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES=(NTS

a to spróbuj? w poniedzia?ek - dzi?ki!
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10