Forum BITCOM Strona Główna Forum BITCOM
Forum wszystkich informatyków... tych lepszych... i tych gorszych te?...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Windows nie uruchamia si? ponownie
Autor Wiadomość
Xtreme 
M?odszy Informatyk



Dołączył: 20 Kwi 2004
Posty: 355
Skąd: D?blin MIL
  Wysłany: 2004-05-07, 12:33   Windows nie uruchamia si? ponownie

Wybieram z menu start-wy??cz i wybieram uruchom ponownie. Wszystko idzie poprawnie. Windows ko?czy wszystkie programy i zamyka system. Nast?pnie pokazuje si? ekran Z logiem Windows'a i na tym si? ko?czy. Komputer trzeba wy??czy? i uruchomi? go jescze raz. Dlaczego nie chce mi si? on poprawnie uruchamia? ponownie?
 
 
     
Andrzej.K



Dołączył: 20 Lis 2003
Posty: 1764
Wysłany: 2004-05-07, 14:01   

Z danych na forum wnioskuje ?e to W98 - to ten sam problem co z zamykaniem systemu... jest na to ?atka... musisz poszuka? w Microsoft - ja ju? nie u?ywam takich systemów...
_________________
Andrzej.K
Administrator - BITCOM.pl

 
     
RET 
U?ytkownik


Dołączył: 21 Lis 2003
Posty: 97
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2004-05-07, 18:53   

Je?li dobrze pami?tam czasem na ten problem pomaga? prosty zabieg:
Uruchomi? Win z F8 i wej?? w "Tryb awaryjny". Nic nie robi?c wyj?? i uruchomi? normalnie windowsa. Wiem, ?e mojemu komputerowi to pomaga?o. :!:
_________________
RET
 
 
     
Xtreme 
M?odszy Informatyk



Dołączył: 20 Kwi 2004
Posty: 355
Skąd: D?blin MIL
Wysłany: 2004-05-07, 19:27   

Cytat:
Uruchomi? Win z F8 i wej?? w "Tryb awaryjny". Nic nie robi?c wyj?? i uruchomi? normalnie windowsa. Wiem, ?e mojemu komputerowi to pomaga?o


Niestety ale mi to nie pomog?o chocia? gdy wychodzi?em z trybu awaryjnego przy ponownym uruchamianiu nie by?o ?adnych przeszkód.
 
 
     
kubi 
M?odszy Informatyk



Dołączył: 02 Gru 2003
Posty: 263
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2004-05-08, 12:46   

poszukaj na google ?atki kiedy? jej u?ywalem napewno pomo?e
pozdro
kubi
_________________
http://www.slackwarepl.eu.org
"Besides, I think 'Slackware' sounds better than
'Microsoft', don't you?" /Patrick Volkerding/
 
 
     
Xtreme 
M?odszy Informatyk



Dołączył: 20 Kwi 2004
Posty: 355
Skąd: D?blin MIL
Wysłany: 2004-05-09, 15:04   

Próbowa?em wyszuka? jak?? ?atke ale znalaz?em tylko na zamykanie systemu. Móg? by? doradzi? jak?? konkretn? strone :?:
 
 
     
Andrzej.K



Dołączył: 20 Lis 2003
Posty: 1764
Wysłany: 2004-05-10, 06:21   

Jak juz pisa?em zamykanie i ponowne uruchamianie to ten sam problem... problem nie le?y w wy??czaniu zasilania, tylko w tym, ze komputer w pewnym momencie si? zawiesza... to zawieszenie powoduje, ?e kompuer nie wykona "ostatniego" polecenia - restartu lub wy??czenia...

?ci?gnij te ?at? i instalnij...
_________________
Andrzej.K
Administrator - BITCOM.pl

 
     
Xtreme 
M?odszy Informatyk



Dołączył: 20 Kwi 2004
Posty: 355
Skąd: D?blin MIL
  Wysłany: 2004-05-10, 18:54   

?ci?gne?em i zainstalowa?em t? ?atk? ale i tak system wci?? staje na tym znudzonym logu windows'sa i musze robi? "r?czny restart" :evil:
 
 
     
Kasik 


Dołączyła: 29 Lut 2004
Posty: 35
Wysłany: 2004-05-11, 19:59   

Prawdopodobnie jaka? us?uga/program nie zamyka si? przy wychodzeniu z Win. Zerknij w msconfig na ostatni? zak?adk? (nie pami?tam jak si? nazywa :-) ) i zobacz czy czasami nie masz uruchomionego jakiego? dziwnego programu np. robala:-) Poza tym mo?na przejecha? system Norton WinDoctorem, a i zwyk?y regclean nie zaszkodzi.
Powodzenia.
 
     
Kusnier
Gość
Wysłany: 2004-07-20, 11:29   

jest latka ale ona dziala tylko na zamykanie komputera. ja mam to samo, a zauwazylem ze jak jestem odlaczony od neta (mam stalke) to uruchamia sie ponownie.
 
     
Xtreme 
M?odszy Informatyk



Dołączył: 20 Kwi 2004
Posty: 355
Skąd: D?blin MIL
Wysłany: 2004-07-20, 19:49   

To nie jest wina ?adnego programu po zmianie p?yty g?ównej komp resetowa? si? normalnie.
 
 
     
arek5s 
Dopiero zaczyna


Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-02-05, 18:21   

Ja mam jeszcze wi?kszy problem!!! :cry: przy niektórych instalacjach programów potrzeba ponownie uruchomi? komputer i jak dam "tak" to komp sie "wy??cza" ale dioda od myszki si? ?wieci i musze kompa wy??cza? z zasilania i dopiero w??czy? POMOCY co mam robi? nie moge sformatowa? dysku bo pojawia sie na niebieskim tle jaki? napis o awarii
 
 
     
Andrzej.K



Dołączył: 20 Lis 2003
Posty: 1764
Wysłany: 2008-02-05, 22:19   

arek5s napisał/a:
nie moge sformatowa? dysku bo pojawia sie na niebieskim tle jaki? napis o awarii

Pewnie pomo?e jaka? wró?ka, która wyczyta z kryszta?owej kuli co tam jest napisane...
_________________
Andrzej.K
Administrator - BITCOM.pl

 
     
arek5s 
Dopiero zaczyna


Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-02-06, 09:20   

haha ale ?mieszne :cry:
 
 
     
Andrzej.K



Dołączył: 20 Lis 2003
Posty: 1764
Wysłany: 2008-02-06, 22:01   

arek5s, To nie jest ?mieszne tylko tragiczne - w jaki sposób ktokolwiek mo?e ci pomóc, skoro piszesz ?e wy?wietla si? "jaki?" napis o awarii... ale widz?, ?e nadal nie zrozumia?e? i czekasz na wró?k?...
_________________
Andrzej.K
Administrator - BITCOM.pl

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10